Alla kommer dit, även du. Då krävs ett ställningstagande. Jag har provat tanken då och då – att ta fram mitt sedan årtionden gråa hår – men blivit skräckslagen över att kanske förvandlas till någon som anses som gammal, körd. Ändå berömmer jag ständigt andra kvinnor som har grått hår, att de är fantastiskt vackra. Snart är det dock dags. Om några månader – eller troligen några till … Bloggen är min väg att försöka våga hoppa! Följ med, kanske du känner igen dig och behöver förbereda dig, du med! Enkel blir förmodligen inte vägen till det grå, kanske till och med misslyckad, men lustfylld och intressant kan man ju alltid se till att den blir. När jag vågat ta steget, byter bloggen namn till Grå elegans.

2 september 2013

Vecka 4 till ända

Viktigt val för 30 år sedan.
Bild från Frisörcenter.











I dag vid morgontidningen slog det bloggen att de som får det svårast att ta fram sitt grå hår är de som färgar brunt, mahogny, rött, svart osv. Bloggen färgar guldblond. Lösningen blir naturligtvis att färga ljusblond eller platinablond och sedan låta utväxten komma. Men då har väl håret redan gått av av all superväteoxid ...
(Den som inte färgar håret får ju ingen skarp utväxt utan bara fler och fler grå strån som är jättesnyggt. Varför tänkte bloggen inte på det för 30 år sedan när färgkarusellen satte i gång.)
Vilken metod ska man då använda? Läser om en där man hela tiden tonar den grå utväxten, det låter bra. Fast ofta blir resultatet tydligen att färgen blir liksom nikotingul. Inte bra.
En annan metod går ut på att köra sidbena och först låta ena sidan bli grå under den andra färgade. Sedan lägga tillbaka den grå sidan. Då ser man grå ut överst och det andra blir grått under. Låter komplicerat. Och inte helt snyggt det heller, eller hur? Man kan ju inte se klok ut bakifrån.
Naturligtvis är det mindre ångestframkallande att ta fram den vita eller grå naturliga färgen om man är kortklippt från början. Men bloggen har hästsvans. Och vill så ha. Fast kan tänka sig en kortkort variant. Att hasa runt 18 månader med grå utväxt är inget alternativ. Absolut inte. Så hur göra?
Grå slingor i det färgade håret?
De flesta av bloggens läsare går förmodligen inte till någon fancy frisör som brukar vara med i vimmelspalterna. Så bloggens plan är att besöka några vanliga frisörer som förmodligen har träffat på grå-övergången hundratals gånger. Vilka metoder finns det? Det ska de få berätta.
Dessutom känns det som om det är dags för fler "Så gjorde jag".
Och - rapporten "Så gjorde jag" från Sveriges snyggaste skönhetsredaktör är inte bortglömd. Hon kommer.

2 kommentarer:

  1. Bra bloggat!!
    kusinkram

    SvaraRadera
  2. Tack kära kusin. Alla kommer vi till en punkt när vi måste göra ett medvetet ställningstagande.
    Just nu är bloggen nyfiken på hur den skulle se ut i grått hår, men övertygad om att efter alla vedermödor med att bli gråhårig så skulle färgflaskan i alla fulla fall åka fram. Och det är just ner till den personliga botten, att nå så djupt ner, veta varför saker sker och hur man kan motarbeta destruktiviteten (färgflaskan)som bloggen håller på att arbeta sig ner.

    SvaraRadera